دمنوش مناسب برای هضم غذا
غذا خوردن یکی از عادتهای ضروریِ زندگیه که برای سلامتی و رشد و نمو بدن، همه مون بهش اهمیت میدیم. این عادت بهظاهر تکراری این روزها خبرهای زیادی رو به خودش اختصاص داده. خبرهایی که اتفاقا بیشترشون بوی سلامتی و شادابی بدن رو نمیدن.
با توجه به اینکه درصد زیادی از جمعیت مردم جهان بضاعت مالی پایینی دارند و همینطور گرسنگی به طرز عجیبی در کل دنیا در حال گسترشه، اهمیت غذا و وعدههای غذایی سالم بیشتر از قبل احساس میشه.
شانزدهم اکتبر، بهافتخار تأسیس سازمان فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد) در سال ۱۹۴۵ به روز جهانی غذا نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته میشه. این روز توسط بسیاری از سازمانهای مرتبط با امنیت غذایی، ازجمله برنامه جهانی غذا و صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی هم جشن گرفته میشه.
حتما میدونید که بیشتر مناسبتهای جهانی با توجه به هدفی که نامگذاری شدند، سالانه شعار متفاوتی هم دارند. شعار سال ۲۰۱۹ روز جهانی غذا «رفتار ما آینده ما را می سازد، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» است که در ایران هم قراره ویژهبرنامههای سراسری به مناسبت این روز با عنوان ملی «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» اجرا بشود.
حسین عزیزی، مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در مصاحبه اخیرش گفته برنامههای روز جهانی غذا در ایران ۷ محور اصلی داره که شامل: برنامههای ویژه با عناوین کاهش قند نمک و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی، نشانگرهای رنگی تغذیه در راستای ارتقا دانش مصرفکننده، نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامتمحور، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فراسودمند و اطلاعرسانی و ارتقای آگاهی مصرفکننده در حوزه سلامت غذا میشن.
ازآنجاییکه در فرهنگ ما غذا بهعنوان یک نعمت بهحساب میاد و در اسلام هم توصیه زیادی به استفاده درست از غذا و اسراف نکردن اون شده، خیلی مهمه که ازین نعمت به حد کافی همه برخوردار باشند و ارزشش رو حفظ کنیم. باید توجه داشته باشیم که استفاده بیشازحد غذا و خوردن وعدههای نامناسب غذایی سلامتی مارو به خطر میندازه و برای همین هم سالم خوری درواقع اهمیت زیادی داره.
بعد از غذا، نوشیدنیها جزو خوراکیهای روزمره ما هستند که با توجه به اینکه دوسوم حجم بدن انسان رو آب تشکیل میده، بعضا حتی ممکنه از غذا اهمیت بیشتری داشته باشند.
حتما تا حالا شنیدین که میگن بعد غذا چایی میچسبه یا برعکس نباید چای خورد! باید بگم که خوردن یا نخوردنش به خودتون بستگی داره اما توجه داشته باشید که بهتره تا یک ساعت بعد از خوردن غذا، هیچ نوشیدنی رو استفاده نکنید.
خوردن چای بعد غذا هضم غذایی که خوردین رو تسریع میکنه اما در عوض باعث میشه آهن و خیلی از مواد غذایی مضر جذب بدنتون نشه، حالا با دونستن این نکته، قطعا میتونید تصمیم بهتری بگیرین. جالا شاید جالب باشه بدونین که خوردن دمنوش بعد از غذا، تاثیری بر دفع آهن نداره و به هضم بهتر غذا هم کمک زیادی میکنه.
ازینجا به بعد قراره چند تا دمنوش رو براتون معرفی کنم که خوردنشون بعد از غذا مانعی نداره، بلکه به هضم بهتر غذا و سلامتی بدن هم میتونه کمک کنه.
دمنوش بهارنارنج:
بهار نارنج، شکوفه درخت نارنجه که در طب سنتی برای هضم غذا در سیستم گوارشی مشهوره. این دمنوش، آرامشبخش، از بین برنده اضطراب، اشتهاآور، تقویتکننده قلب، تقویتکننده اعصاب، رفع کننده دل پیچه و ورم معده و روده است.
برای استفاده فقط کافیه دو قاشق شکوفه نارنج رو داخل یک قوری متوسط بریزین و آب داغ روش بریزید و بزارین تا ۲۰ دقیقه دم بکشه. خوردن این دمنوش بعد غذا و قبل خواب فوقالعاده مفیده و معجزه میکنه.
دمنوش مستار:
مستار گیاه بومیه خراسانه که معمولا در نواحی کویری بهصورت خودرو دیده میشه. جزو معدود گیاهانی هست که برای زنان باردار و خصوصا در دوران شیردهی فوقالعاده مفیده و خوردنش توصیه میشه. مستار، برای رفع دلپیچه و دلدرد اثر زیادی داره. اگر در وعده غذایی خودتون از گوشت قرمز زیاد استفاده کردین بهتره دو ساعت بعد غذا، دمنوش مستار بخورین تا به هضمش کمک کنه و اثرات منفی گوشت قرمز رو خنثی کنه.
برای دم کردن مستارِ پرخاصیت میتونید مطابق دستور بالا عمل کنین و از خوردن این نوشیدنی لذت ببرین.